مقالات

راه ‌اندازی کارخانه کارتن سازی و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید!

راه اندازی کارخانه کارتن سازی

در ابتدا برای راه‌ اندازی و شروع کسب و کار، باید تحقیقات لازم را درباره میزان درآمد، شرایط راه‌ اندازی و هزینه‌ها انجام دهید. بررسی کامل و دقیق این فاکتورها تاثیر بسزایی در موفقیت کسب و کار شما دارد. در زمان‌های گذشته برای بسته‌بندی کالاها از پلاستیک استفاده می‌کردند، اما امروزه کارتن بسته بندی را جایگزین آنها کرده‌اند.

ازآنجایی‌که برای بسته‌بندی بسیاری از اقلام تولیدی و کالاها از مقوا و کارتن استفاده می‌کنند، راه ‌اندازی کارخانه کارتن‌سازی گزینه‌ای عالی برای سرمایه‌گذاری است. این موضوع به‌قدری اهمیت دارد که سالانه حدود چندین کارخانه راه ‌اندازی می‌شود، اما راه ‌‌اندازی خط تولید کارتن‌سازی چگونه است؟ آیا با نحوه راه ‌اندازی کارخانه کارتن سازی آشنایی دارید؟ برای گرفتن پاسخ سوالات خود، ادامه مطلب را از دست ندهید.

آشنایی با نحوه راه ‌اندازی کارخانه کارتن سازی

برای راه اندازی کارخانه کارتن سازی باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

کنار گذاشتن سرمایه اولیه برای راه‌ اندازی کارگاه کارتن سازی

در مرحله اول شما باید میزان سرمایه اولیه خود را تعیین کنید. بر اساس آمار و ارقام، احتمال شکست پروژه در ماه‌های اول بسیار زیاد است. به همین منظور نباید در ابتدای کار تمام سرمایه خود را خرج کنید؛ زیرا در ماه‌های اول میزان سوددهی پایین است. به‌عبارت‌دیگر احتمال دارد در ماه‌های اول، از سرمایه اولیه خود حقوق پرسنل و هزینه‌های جاری را پرداخت کنید.

آشنایی با شرایط و نحوه دریافت مجوز

در هنگام راه اندازی کارخانه کارتن سازی به اخذ مجوز پروانه بهره‌برداری، موافقت اصولی وزارت صنایع و پروانه احداث نیاز خواهید داشت. برای دریافت مجوز تاسیس باید به سایت بهینه یاب مراجعه کرده و فرم را پر کنید. پس از تایید اطلاعات به‌وسیله کارشناسان، اطلاعات ثبت‌شده و بعد از واریز مبلغ کارشناسی، تایید نهایی ریاست مربوطه را خواهید گرفت.

انتخاب محلی مناسب برای راه اندازی کارخانه کارتن سازی

باید مکانی مناسب را برای راه اندازی کارگاه کارتن سازی انتخاب کنید. به طورکلی مکان مناسبی برای کارخانه در نظر بگیرید که بتوان به‌راحتی مواد خام موردنظر را انتقال داد، معمولا جابجایی محصولات کارخانه‌ها به‌وسیله تریلی و کانتینرها صورت می‌گیرد. درواقع باید مکان مناسبی را برای خالی کردن ورق خام و برای انبار تولیدات در نظر بگیرید. برای 5000 کارتن تولیدی دبه فضایی بین 500 تا 600 متر نیاز خواهید داشت.

خرید دستگاه‌های ضروری برای آغاز کار

برای انجام این کار در حدود 30 عدد دستگاه نیاز خواهید داشت. توجه داشته باشید که در هنگام شروع به کار به چند نوع دستگاه خواهید داشت. با خرید 7 نوع دستگاه کارتن سازی می‌توانید انواع مختلف کارتن را مانند کارتن پستی، بسته‌بندی چای، جعبه بسته‌بندی مواد غذایی، کارتن بسته‌بندی شکلات و… تولید کنید.

راه اندازی کارگاه کارتن سازیتوجه به چگونگی تامین برق موردنیاز برای راه اندازی کارگاه کارتن سازی

راه ‌‌اندازی خط تولید کارتن‌سازی به برق 3 فاز نیاز خواهید داشت؛ زیرا این نوع برق مقرون‌به‌صرفه تر بوده و هزینه پایین‌تری دارد. به همین علت در صنایع مختلف از این نوع برق استفاده می‌کنند.

در نظر گرفتن محل مناسبی برای انبار کردن کارتن‌های تولیدی

با توجه به اینکه به محلی برای انبار کردن تولیدات خود نیاز دارید، باید محلی را به‌عنوان انبار در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که برای انبار انتخابی خود باید عایقی مناسبی را برای نفوذ رطوبت در نظر بگیرید و همچنین باید محل موردنظر تهویه مناسبی داشته باشد. توجه داشته باشید که اگر مقدار کمی رطوبت در انبار موجود باشد، محصولات شما خراب خواهند شد.

نحوه راه اندازی کارخانه کارتن سازیسرمایه موردنیاز برای ساخت کارخانه کارتن سازی

سرمایه لازم برای راه اندازی کارگاه کارتن سازی با توجه به میزان سرمایه لازم برای راه اندازی، نوع دستگاه و تجهیزات متفاوت است. توجه داشته باشید که برای راه ‌‌اندازی خط تولید کارتن‌سازی و استارت کار خود می‌توانید با دستگاه‌های کمی، کار خود را آغاز کنید. در صورت افزایش میزان درآمد و تعداد مشتریان باید تجهیزات و دستگاه‌های خود را گسترش دهید. توجه داشته باشید که برای شروع کار، مبلغی حدود  700 میلیون تومان سرمایه لازم دارید که با توجه به نوسانات قیمت، متغیر است.

ماشین‌آلات لازم برای راه اندازی کارخانه کارتن سازی

برای شروع به کار به وسایلی مانند موارد زیر نیاز خواهید داشت:

  • دستگاه برش
  • دستگاه چاپ
  • دستگاه دایکات
  • دستگاه لمینت
  • دستگاه لب چسب
  • دستگاه منگنه کوب
  • دستگاه تسمه کش

راه اندازی خط تولید کارتن سازیراه اندازی کارخانه کارتن سازی چه مزایا و معایبی دارد؟

راه اندازی این کارخانه معایب و مزایا خاص خود را دارد. با توجه به اینکه امروزه بسته‌بندی محصولات تولیدشده امری ضروری و واجب است، راه اندازی این کار راهی مطمئن و خوب برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌آید. با توجه به اینکه امروزه اکثر بسته‌بندی‌ها به‌وسیله مقوا و کارتن صورت می‌گیرد، شغل کارتن سازی بازار کار مناسبی دارد. به‌عبارت‌دیگر با انجام این کار سود خوبی عاید شما می‌شود.

لازم به ذکر است که راه اندازی این شغل نیز بدون مشکل و دردسر نیست. بعد از راه اندازی کارگاه باید با صبوری بتوانید و با استفاده از تفکرات لازم چالش‌ها و موانع پیش روی خود را کنار بزنید. در غیر این صورت در ابتدای کار با شکست مواجه خواهید شد.

به‌طورکلی برای موفقیت در هر کسب و کار باید تمامی مراحل را به بهترین صورت انجام دهید تا در پروژه و کار خود موفق شوید. برای راه اندازی کارخانه کارتن سازی نیز باید به یک سری نکات مهم توجه داشته باشید. لازم به ذکر است که برای راه اندازی هریک از دستگاه‌ها باید فردی متخصص را پیداکرده و استخدام کنید. با توجه به اینکه در این کسب و کار رقبای بسیاری خواهید داشت، کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند آخرین اشتباه شما باشد.

سود و درآمد این کسب و کار چقدر است؟

در این کسب و کار میزان سود دریافتی همواره ثابت نیست و ممکن است بیشتر یا کمتر باشد. به‌طورکلی سود 1 کارتن بین 30 تا 35 درصد است که بین 7 الی 8 درصد آن در هنگام کار خرج می‌شود. از هزینه‌های دیگر کارگاه، هزینه برق، آب، حقوق کارگرها و میزان اجاره کارگاه را می‌توان نام برد. در واقع میزان 10 درصد از درآمد نیز برای این هزینه‌ها صرف می‌شود.

توجه داشته باشید که میزان 20 درصد از سود نیز برای صاحبان این کسب و کار کافی است. درواقع توان تولید کارتن بین 7 تا 8 هزار است. به‌عنوان‌مثال اگر روزانه 5 هزارتا کارتن تولید کنید، سود رضایت بخشی را خواهید داشت. به‌عنوان‌مثال اگر بعد از ارسال کارتن‌ها به کارگاه قیمت آنها دانه 1000 تومان باشد، با محاسبه 35 درصد آن حدود 1350 تومان قیمت آن تمام می‌شود. اگر حدود 10 درصد از آن را برای هزینه‌های کار کسر کنیم، بین 200 تا 250 تومان سود خالص هر کارتن خواهد بود.

نحوه راه اندازی کارخانه کارتن سازی

در کارتن سازی از چه دستگاه هایی استفاده می شود؟

برای راه اندازی خط تولید کارتن سازی نیاز به استفاده دستگاه های پیشرفته مختلفی می باشد؛ بعضی از این دستگاه ها برای مواقع خاصی کاربرد دارند و  خریداری این تجهیزات نیازمند داشتن سرمایه زیادی است. البته به کارگیری این ماشین ها می تواند کار تولید کارتن را بسیار آسان کند. دستگاه های مختلفی که در کارتن سازی مورد استفاده قرار می گیرند شامل دستگاه دایکات (روتاری، پینگ پنگی، فکی)، دستگاه فلکسو، لمینتی، لب چسب، منگنه زن، تسمه کش هستند. در ادامه به بررسی چهار مورد دستگاه مهم در بحث کارتن سازی می پردازیم.

1.دستگاه فلکسو:  این دستگاه از ضروری ترین تجهیزات مورد نیاز در فرآیند تولید انواع کارتن است که به منظور انجام چاپ فلکسو استفاده می شود. با کمک این ماشین به صورت مستقیم روی کارتن چاپ فلکسو صورت می گیرد؛ به طوری که رنگ از اتاقک رنگ توسط پمپاژ روی کلیشه منتقل شده و سپس به صورت مستقیم روی کارتن نقش می بندد. برای مثال انواع کارتن و جعبه شیرینی در ابعاد دلخواه با دستگاه فلکسو تولید می شوند. لازم به ذکر است که دستگاه فلکسو هم زمان قابلیت انجام چاپ و برش را دارد؛ بنابراین در صورت وجود این دستگاه درکارتن سازی نیازی به خرید دستگاه برش جداگانه نخواهد بود.

2.دستگاه لمینت: در روش چاپ افست از دستگاه لمینت برای ایجاد نوشته و عکس بر روی کارتن استفاده می شود. نحوه به کارگیری این ماشین در تولیدی کارتن به این صورت است که روی یک سطح پوستر مقوایی تصاویر و نوشته های مدنظر به صورت خوش رنگ چاپ شده و با کمک چسب های خاص در دستگاه لمینت روی ورق کارتنی چسبانده می شوند. بعد از اینکه ورق کارتنی خشک شد روی آن برش هایی انجام می دهند؛ استفاده از دستگاه لمینت سازی می تواند باعث ایجاد جذابیت بیشتر کارتن های تولیدی گردد.

3.لب چسب:  یکی دیگر از دستگاه های مورد نیاز در راه اندازی خط تولید کارتن سازی، ماشین لب چسب است که با کمک قطعاتی شامل غلتک، قرقره و تسمه کار لب چسب را در فرآیند تولید کارتن انجام می دهد. شیوه کار این دستگاه به این صورت است که ابتدا روی لبه های کارتن چسب کاری می شوند و سپس از غلتک و تسمه ماشین عبور داده شده و عمل پرس شدن اعمال می شود؛ در این مرحلهه ورق کارتنی شکل یک کارتن پیدا می کند.

4.منگنه زن:  دستگاه منگنه زن ظاهری شبیه چرخ خیاطی دارد و با استفاده از این ماشین امکان تنظیم تعداد منگنه متناسب با هر قسمت از کارتن وجود دارد. لب چسب کردن کارتن هایی که برای بسته بندی کالاهای سنگین استفاده می شوند کافی نیست و برای داشتن بسته بندی پایدار محصولات باید قسمت های مختلف این کارتن ها با منگنه به همم متصل شوند.

نکته: زمانی که از دستگاه های بیشتری در فرآیند کارتن سازی استفاده می شود به دلیل اینکه کار بیشتری روی کارتن صورت می گیرد شاهد افزایش درآمد کارتن سازی خواهیم بود.

راه اندازی کارخانه کارتن سازی

در کارخانه کارتن سازی چه کسانی استخدام می شوند؟

بعد از اینکه به این سوال که چگونه کارخانه کارتن بزنیم پاسخ دادیم باید بدانیم برای کارتن سازی چه افرادی را استخدام کنیم. در مسیر راه اندازی کارخانه کارتن سازی نیاز به استخدام نیروهای ماهر در زمینه تولید، طراحی، فروش و بازاریابی انواع کارتن است. استفاده از افرادی متخصص و کارآمد از طریق بسته بندی محصولات با دقت و کیفیت بالا در کنار اینکه باعث افزایش هزینه راه اندازی خط تولید کارتن سازی می شود؛ ولی می تواند صاحبان این شغل را به درآمد قابل توجهی برساند.

یک تولید کننده کارتن با استخدام طراح گرافیست می تواند از قوه نبوغ این فرد برای ایجاد طرح و رنگ های خلاقانه در کارتن های بسته بندی محصولات بهره بگیرد تا رضایت مشتری را کسب کند. همچنین به کارگیری افراد متخصص در زمینه بازاریابی و فروش کارتن می تواند روی درآمد کارتن سازی تاثیر بسیار زیادی داشته باشد؛ زیرا این نیروهای متخصص با به کارگیری شیوه های بازاریابی نوین و با پشتکار بالا می توانند به سرعت توجه مشتری را جلب کنند و فروش را افزایش دهند.

چگونه بدون سرمایه کارخانه کارتن سازی راه اندازی کنیم؟

افراد زیادی ایده های خوبی برای راه اندازی خط تولید کارتن سازی دارند؛ ولی به دلیل وجود مشکلات و موانع بسیاری مثل دغدغه های مربوط به دریافت مجوز،  فرآیند مشکل پیدا کردن مکان مناسب کارخانه، سرمایه کم برای خرید تجهیزات و ماشین آلات کارتن سازی باعث شد این افراد از ایجاد کارتن سازی منصرف شوند. اما مهم ترین مانع هزینه ساخت کارخانه کارتن سازی است که با توجه به وضعیت اقتصادی امروز یک مشکل حل نشدنی قلمداد می شود. اما نگران نباشید ما در اینجا به شما می گوییم که چگونه بدون سرمایه کارخانه کارتن سازی ایجاد کنید.

آگاهی از این که  چگونه کارخانه کارتن بزنیم یک نکته اساسی در فرآیند راه اندازی کارخانه کارتن است؛ اما در گام بعد باید سرمایه زیادی داشته باشیم در این مرحله برای اینکه با سرمایه کمتری بتوانیم کارتن سازی راه بیندازیم می توانیم با یک مدیر کارتن سازی در این مورد صحبت کنیم تا با بازاریابی اصولی مشتریانی را برای این فرد در ازای دریافت درصد مشخصی از سفارش معرفی کنیم. با این کار می توانید هم به طور کامل با مراحل راه اندازی کارتن سازی آشنا شوید و شناخت خوبی در مورد انواع شرکت چاپ و بسته بندی پیدا کنید تا در آینده با آن ها وارد همکاری شوید و مشتریانی دائمی برای خود داشته باشید.

بعد از رسیدن به سود اندک از طریق بازاریابی می توان اقدام به خرید دستگاه دایکات فکی کرد و در کارگاه کوچک اجاره ای مشغول به کار شد؛ دقت کنید که برون سپاری مراحلی از ساخت کارتن که شما دستگاه مورد نیاز آن را ندارید امکان است. مثلا کار برش کارتن را می توانید به مراکز تولید کارتن ارجاع دهید و به کارخانه ای که با آن همکاری می کنید برگردانید. ادامه این روند باعث می شود با افزایش درآمد کارتن سازی بتوانید ماشین آلات با اولویت بالاتر در کارتن سازی را خریداری نمایید و تعداد دستگاه های کارگاه خود را افزایش دهید.

روش ‌های بازاریابی و فروش در کارتن سازی

یکی از بهترین روش ها برای کاهش هزینه راه اندازی خط تولید کارتن سازی در کوتاه مدت انجام بازاریابی حرفه ای و اصولی کارتن های تولیدی است. اما نکته مهم این است که نباید در ابتدای شروع فعالیت به دنبال سود بالا بود؛ زیرا رقبای بسیاری هستند که از این اشتباه کوچک شما استفاده می کنند تا شما را به راحتی از میدان رقابت بیرون کنند. هنگامی که تمرکز خود را روی کیفیت کارتن های تولیدی قرار دهید می توانید مشتریان بیشتر و وفادارتری را جذب کنید و در نهایت با توسعه کسب و کار خود و افزایش سفارشات هم به سود زیادی دست پیدا کنید. بازگشت هزینه ساخت کارخانه کارتن سازی از دیگر مزایای انجام بازاریابی درست و جذب مشتری و افزایش فروش است.

یکی از راه های دیگر برای جذب مشتری و انجام تبلیغات استفاده از بسته بندی های بسیار جذاب است؛ برای این کار می توان طراحی های زیبایی را در ساخت کارتن به کار بگیرد تا مشتریان بیشتری را جذب کنید. برای مثال به منظور جلب توجه مشتری می توان اقداماتی شامل نور آوری در تولید، چاپ طرح‌ های جذاب و به روز، خلاقیت در روش آنباکسینگ، تولید کارتن ‌هایی با اشکال هندسی متنوع و به کارگیری رنگ های مختلف را انجام داد.

سخن پایانی

در این مطالب سعی کردیم به بررسی نحوه راه اندازی کارخانه کارتن سازی و نکات مهم آن بپردازیم. از آنجایی‌که امروزه برای بسته‌بندی کالاها و اقلام به‌جای نایلون و پلاستیک از کارتن استفاده می‌کنند، راه‌ اندازی این کار سود بسیاری دارد. به طورکلی برای راه اندازی این کار به سرمایه و وسایلی خاص نیاز دارید که در بالا ذکر شد. همچنین برای شروع این کار باید ابتدا تحقیقات لازم را انجام دهید.

شرکت گلبرگ نیز یک کارخانه موفق جعبه سازی یا کارتن سازی در کرج است که تولید انواع کارتن بسته بندی را در راستای سفارشات شما به عهده می گیرد. از اینکه تا اینجای کار با ما همراه بودید ممنون؛ امیدواریم که بتوانید کارخانه و خط تولید خود را به بهترین شکل راه بنداید.

 

4.7/5 - (7 امتیاز)

۵ دیدگاه در “راه ‌اندازی کارخانه کارتن سازی و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید!

  1. محبیان گفت:

    خیلی کامل توضیح دادین واقعا ممنون

  2. علی گفت:

    اگه بخواییم این کارو شروع کنیم شما مشاوره هم میدین ؟

  3. سحری گفت:

    سلام
    میخواستم بپرسم ممکنه که با انجام تمام این کارا برای تاسیس یه کارخانه کارتن سازی
    تو همون سال اول سود دریافت میکنیم ؟

  4. محمد گفت:

    واقعا تو این شرایط که هیچی کس به دیگری به راحتی کمک نمیکنه
    ممنون از گلبرگ با کس که این قدر کامل در مورد کاخانه کارتن سازی توضیح داد

    1. خوشحالیم از اینکه تونستیم کمکی بکنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *