دسته بندی نشده

صنعت کارتن سازی / گلبرگ باکس

صنعت کارتن سازی در کارتن سازی گلبرگ باکس

صنعت کارتن سازی در واقع مراحلی است که در آن ورق کارتن از رول کاغذ ساخته می شود و در ادامه بر اساس نوع محصولی که می خواهد بسته بندی شود، به شکل مناسبی تغییر می کند و با اندازه های مختلف طراحی و تولید می شود. بعد از آن با توجه به نیاز بازار و تعداد سفارشی که ثبت شده، نوع محصولی که قرار است درون آن قرار بگیرد و کاربرد های برند سازی و تبلیغاتی و از همه مهمتر سلیقه مشتری، با کمک روش های مختلف چاپ و رنگ آمیزی می شود.

 

 

 

تعریف کارتن

کارتن در واقع نوعی کاغذ است که از ترکیب ورق های کاغذ با یکدیگر درست شده است و در بسته بندی محصولات از آن استفاده می شود. کارتن ها معمولا از سه لایه کاغذ تولید می شوند که لایه های زیر و روی آن از ورق صاف و لایه میانی آن کاغذ چین دار (فلوت) است. با توجه به این که به چه نوع بسته بندی نیاز داریم کیفیت و نوع کارتن ما تغییر می کند. به عنوان مثال برای آن محصولاتی که قرار است به خارج کشور فرستاده شوند برای بسته بندی آن ها از کارتن های 5 لایه استفاده می شود ولی برای کالاهای سبک تر که در داخل کشور قرار است جا به جا شوند از کارتن های 3 لایه استفاده می شود.

فرآیند تولید کارتن در صنعت کارتن سازی

صنعت کارتن سازی در ایران سابقه زیادی دارد، با ورود تکنولوژی به کشور مدل زندگی هم تغییرات خاص خود را داشت. کارتن سازی به صورت صنعتی و مکانیزه حدود 40 سال است که در کشور انجام می شود. امروزه برای تولید کارتن و مقوا در کشور از کاغذ های سه لایه، پنچ لایه و یا هفت لایه استفاده می شود. البته نا گفته نماند که بخشی از این لایه ها از دیگر کشورها تأمین می شود .

در هنگام تولید کارتن بیش از 90 درصد از کاغذهای بازیافتی استفاده می شود و مابقی از خمیر کاغذ و  چوب جنگل استفاده می شود. در ایران بیشتر مردم از کارتن های بازیافتی استفاده می کنند که مراحل بازیافت کارتن عبارت اند از: جمع آوری، تولید خمیر (که بیشتر از ضایعات برای این کار استفاده می شود) و تبدیل به ورق های کارتن است. استفاده کردن از کارتن های ضایعاتی باعث می شود تا زباله کمتری وارد محیط زیست شود و درختان کمتری هم برای تولید کارتن قطع شوند.

در ایران انواع ورق برای کارتن های ضایعاتی آن هم با قیمت های پایینی به خرید و فروش می رسد و در صنعت کارتن سازی مورد استفاده قرار می گیرد. تکنولوژی کارتن در این سال های اخیر تغییرات زیادی نداشته و بیشتر کارخانجات تولید کارتن با بروزترین دستگاه ها کار می کنند و این توانایی را دارند که بهترین کارتن ها را برای بسته بندی محصولات تولید کنند. صنعت کارتن سازی همانند دیگر صنایع رو به پیشرفت است و نیاز دارد تا مورد حمایت قرار بگیرد.

برای کاهش هزینه های طراحی کارتن و تولید کارتن، می توانید از قالب های اماده کارتن استفاده کنید که هزینه طراحی را حذف می کند.

صنعت کارتن سازی

انواع کارتن های تولید شده در صنعت کارتن سازی کدامند؟

کارتن های تولید شده در صنعت کارتن سازی به طور کلی به دو گروه تقسیم بندی می شوند.

کارتن عادی :

کارتن های معمولی و یا عادی، کارتن هایی هستند که به کمک دستگاه های برش و چاک زن به کارتن تبدیل می شوند. این نوع کارتن دارای چهار درب است که همگی آنها با هم برابر هستند و زمانی که بخواهیم درب ها را ببندیم همه آنها در مرکز کارتن قرار می گیرند. این کارتن ها دارای طول و عرض های مختلفی است و نسبت به دیگر کارتن ها کارایی بیشتری دارد.

کارتن دایکاتی :

کارتن های دایکاتی به آن دسته از کارتن هایی که شکل خاصی ندارند گفته می شود که به وسیله قالب تیغ دار تولید می شوند و همچنین بدون تلورانس ابعاد هستند. اگر کارتن های دایکاتی از طراحی مناسبی برخوردار باشند می توان از آنها برای بسته بندی بسیاری از کالاها استفاده کرد. به طور مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد.

کارتن های دسته دار: این کارتن ها بیشتر برای قطعات فلزی و سنگین استفاده می شود.

کارتن های تلسکوپی: می توان به کارتن بسته بندی موز اشاره کرد.

کارتن های بدون درب: از این کارتن ها برای بسته بندی وسایل خانگی بزرگ مانند یخچال و گاز استفاده کرد.

کارتن های یک درب: کارتن هایی که برای به نمایش گذاشتن محصولات به کار می روند.

کارتن های سوراخ دار: از این کارتن ها برای بسته بندی میوه ها و محصولات لبنی و دریایی استفاده می شود.

 

 

 

 

 

مزایای محصولات صنعت کارتن سازی چیست؟

کارتن های مقوایی تولید شده دارای مزایای بسیاری است که در این مقاله می خواهیم آنها را از دیدگاه های مختلف بررسی کرد.

1 . مزیت های اقتصادی محصولات

1 . از نظر اقتصادی می توان گفت که بسته بندی های تولید شده ارزان هستند آن هم به علت پایین بودن قیمت مواد اولیه

2 . هزینه حمل و نقل و انبار داری پایین است آن هم به دلیل وزن کم و ساختار سبک کارتن های بسته بندی

3 . همچنین در صنعت کارتن سازی این امکان وجود دارد که شما بتوانید با کمترین هزینه ساختار و گرافیک بسته بندی را تغییر دهید.

صنعت کارتن سازی

2 . مزیت های ساختاری محصولات صنعت کارتن سازی

1 . محصولات در برابر کاهش و افزایش دما عایق هستند.

2 . وجود حفره های مخصوص بر روی کارتن ها باعث می شود تا تهویه هوا صورت بگیرد.

3 . محصولات این ویژگی را دارند که آنها را به هر شکل هندسی که در نظر دارید تولید کنید.

4 . در صورتی که در هنگام تولید از کاغذ و مواد افزودنی مناسب استفاده کنید این توانایی را دارند که در برابر فشار و پارگی از خود مقاومت نشان دهند و در عین حال هم سبک باشند.

5 . قابلیت این را دارند که هر طرحی را بر روی آنها چاپ کنید.

6 . از این کارتن ها می توان برای بسته بندی اکثر محصولات استفاده کرد.

3 . مزیت های زیست محیطی محصولات صنعت کارتن سازی

یکی از دغدغه های امروزی ما این است که چطور از محیط زیست خود محافظت کنیم. تمام بسته بندی هایی که برای محصولات تولید می شوند بعد از استفاده از محصول تبدیل به زباله می شود. برای جلوگیری از این کار ما باید به دنبال راه کارهایی باشیم تا بتوانیم از آنها استفاده مجدد کنیم. در آمریکا در سال 2004 چیزی حدود 73 درصد از مقواهای تولید شده در صنعت کارتن سازی، جمع آوری و بازیافت شد. متأسفانه ما در ایران آمار دقیقی از این کار نداریم اما در چند سال اخیر سازمان بازیافت شهرداری با تبلیغات و تسهیلاتی که داده است توانسته یک گام مؤثر در این راه بردارد.

4. بازیافت کاغذ و مقوا در صنعت کارتن سازی

بازیافت کاغذ و مقوا در صنعت کارتنسازی بسیار مهم است و به عنوان یک روند پایدار و محیط ‌زیستی مورد توجه قرار می‌گیرد. استفاده مجدد از کاغذ و مقوا قابل بازیافت، منجر به کاهش استفاده از منابع طبیعی مانند درختان و همچنین کاهش میزان زباله‌های جامد می‌شود.

و اما کاغذ و مقوا چگونه بازیافت می شود؟؛ فرآیند بازیافت کاغذ و مقوا در صنعت کارتن‌سازی عموماً شامل مراحل زیر است:

۱. جمع‌آوری: در اولین مرحله از بازیافت کاغذ و مقوا در صنعت کارتن‌سازی ، کاغذ و مقواهای بازیافتی از منابع مختلف مانند سطل‌های زباله بازیافتی، مراکز بازیافت یا شرکت‌های جمع‌آوری بازیافت می‌شوند.

۲. جداسازی و تمیزکاری: در این مرحله، کاغذ و مقواهای جمع‌آوری شده از سایر مواد بازیافتی مانند پلاستیک یا فلز جدا می‌شوند. همچنین، هرگونه آلودگی مانند جوهر، چسب و غیره نیز باید از کاغذ و مقواها حذف شود.

۳. خمیرسازی: در پاسخ به سوال کارتن( جعبه مقوایی) چگونه بازیافت می شود؟ مهم ترین مرحله ی بازیافت، مرحله خمیر سازی است که کاغذ و مقواهای تمیز شده به قطعات کوچکتر خرد می‌شوند و سپس به محلول کاغذی یا خمیر تبدیل می‌شوند. در این مرحله، آب و افزودنی‌های شیمیایی نیز برای بهبود خواص کاغذ استفاده می‌شوند.

۴. تهیه کارتن: در این مرحله، از خمیر کاغذی تهیه‌شده، ورقه‌های کارتن ساخته می‌شوند. این ورقه‌ها ممکن است در مراحل بعدی پرس و کامپکت شوند تا به شکل نهایی کارتن برسند.

۵. فرآیند کارتن‌سازی: پس از پایان این مرحله پاسخ به سوال کارتن های مقوایی پس از استفاده چگونه بازیافت میشوند؟ تمام می شود، در این مرحله ورقه‌های کارتن به شکل‌دهی و ساخت کارتن‌های نهایی می‌پردازند. این شامل برش، تشکیل، چسباندن و دیگر عملیات مربوطه  به وسیله دستگاه کارتن سازی است.

استفاده از بازیافت درست جعبه های مقوایی در صنعت کارتن‌سازی به منظور تولید انواع کارتن های بازیافتی در کاهش مصرف منابع طبیعی، حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا و آب تأثیر مثبتی دارد. این روند، به عنوان یکی از راهکارهای پایدار و سبز در صنعت کارتن‌سازی، به دلیل تقاضای بالا برای کارتن‌ عمده در بسیاری از صنایع، از اهمیت بسیاری برخوردار است. بازیافت کاغذ و مقوا در این صنعت، میزان مصرف منابع طبیعی را کاهش می‌دهد، زمینه‌ساز حفظ محیط زیست و کاهش تولید زباله‌های جامد است و همچنین اقتصاد پایدار را ترویج می‌دهد.

وضعیت و جایگاه بازیافت کاغذ و مقوا در ایران و سایر نقاط جهان به شدت متفاوت است. در ایران، صنعت بازیافت درست جعبه های مقوایی در حال رشد است. هر ساله تعداد واحدهای بازیافت کاغذ و مقوا در ایرن افزایش می‌یابد و از طریق این واحدها مقادیر قابل توجهی از کاغذ و مقوا بازیافت می‌شوند. اما همچنان ظرفیت‌های بیشتری برای بازیافت وجود دارد و می‌توان در این حوزه بهبودهای بیشتری داشت.

وضعیت بازیافت کاغذ و مقوا در سطح جهانی نیز بسته به کشورها و مناطق متفاوت است. برخی کشورها بازیافت کاغذ و مقوا را به خوبی توسعه داده‌اند و درصد قابل توجهی از کاغذ مصرفی را بازیافت می‌کنند. این کشورها عموماً دارای سیستم‌های جمع‌آوری منظم و بازیافت کاغذ و مقوا هستند و مصرف‌کنندگان نیز به بازیافت این مواد توجه می‌کنند.

با استفاده از کاغذ و مقواهای بازیافتی در تولید کارتن، نیاز به برداشت درختان برای تولید کاغذ از درختان طبیعی کاهش می‌یابد. همچنین، فرآیند تولید کاغذ از کاغذ بازیافتی نیاز به مصرف کمتری از آب و انرژی دارد. این موضوع علاوه بر حفظ منابع آب و انرژی، باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا می‌شود.

بازیافت درست جعبه های مقوایی در صنعت کارتن‌سازی همچنین به کاهش میزان زباله‌های جامد کمک می‌کند. بازیافت مواد باعث می‌شود که کاغذ و مقواهای قدیمی و استفاده‌شده به جای دفن در زباله‌ها، به‌طور مفید مورد استفاده قرار گیرند و در فرآیند تولید کارتن مجدداً مورد استفاده قرار بگیرند.

به طور کلی، بازیافت کاغذ و مقوا در صنعت کارتن‌سازی به عنوان یک روند پایدار و محیط ‌زیستی مهم تلقی می‌شود. این روند به کاهش مصرف منابع طبیعی، حفظ محیط زیست، کاهش آلودگی و حفظ اقتصاد پایدار کمک می‌کند و برای صنعت کارتن‌سازی و جوامع بهره‌ور است.

آیا استفاده از کاغذ و مقواهای بازیافتی در تولید کارتن مزایای اقتصادی هم دارد؟

بله، استفاده از کاغذ و مقواهای بازیافتی در تولید کارتن مزایای اقتصادی قابل توجهی دارد. در قسمت قبل درباره کاغذ و مقوا چگونه بازیافت می شود توضیح دادیم و در زیر تعدادی از این مزایا بازیافت را بررسی می‌کنیم:

کاهش هزینه‌ها

 استفاده از کاغذ و مقواهای بازیافتی به جای کاغذ تازه و مواد اولیه جدید، هزینه‌های تولید کارتن را کاهش می‌دهد. تولید کاغذ از کاغذ بازیافتی نیاز به مصرف کمتری از منابع طبیعی مانند درختان و آب دارد. همچنین، فرآیند بازیافت کاغذ و مقواها نیاز به انرژی کمتری دارد نسبت به تولید کاغذ از مواد اولیه جدید. این موارد باعث کاهش هزینه‌های تولید و در نتیجه افزایش سودآوری می‌شوند.

بازارپسند

 در دنیای امروز، مصرف‌کنندگان و شرکت‌ها بیشتر به جنبه‌های محیط‌ زیستی و بازیافت توجه می‌کنند. استفاده از کاغذ و مقواهای بازیافتی در تولید کارتن، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با تصویر برند سبز و مسئول پذیرفته شوند و بازارپسندی بیشتری داشته باشند. این موضوع می‌تواند باعث افزایش فروش و در نتیجه رشد اقتصادی شرکت‌ها شود.

قوانین و مقررات

در برخی مناطق، استفاده از کاغذ و مقواهای بازیافتی در تولید کارتن توسط قوانین و مقررات تشویق می‌شود. برخی از کشورها و مناطق ممکن است محدودیت‌ها یا گرانی‌هایی برای استفاده از مواد اولیه جدید در تولید کاغذ تعیین کنند. در این صورت، استفاده از کاغذ و مقواهای بازیافتی به عنوان جایگزینی اقتصادی‌تر می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا با رعایت قوانین و مقررات محلی، فعالیت خود را ادامه دهند.

تأمین منابع

لازم به ذکر است که استفاده از بازیافت کاغذ و مقواها در تولید کارتن، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا منابع خود را تأمین کنند. بازیافت کاغذ و مقواها، منجر به افزایش تأمین مواد اولیه برای تولید کارتن می‌شود. این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را از وابستگی زیاد به منابه اینکه مواد اولیه جدید را تهیه کنند، خارج کند و به آنها اجازه دهد تا به طور مستقل و پایدار منابع خود را تأمین کنند.

به طور کلی، استفاده از کاغذ و مقواهای بازیافتی در تولید کارتن علاوه بر مزایای محیط ‌زیستی، مزایای اقتصادی نیز دارد. این شامل کاهش هزینه‌ها، بازارپسندی بیشتر، رعایت قوانین و مقررات محلی و تأمین منابع است. با توجه به افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان و شرکت‌ها از مسائل محیط‌زیستی، استفاده از مواد بازیافتی در تولید کارتن می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند رقابت‌پذیری و پایداری خود را افزایش دهند.

همانطور که گفتیم وضعیت و جایگاه بازیافت کاغذ و مقوا در ایران و سایر نقاط جهان متفاوت است. در برخی مناطق دیگر، وضعیت بازیافت کاغذ و مقوا هنوز به سطح مطلوبی نرسیده است. عواملی مانند نبود زیرساخت‌های لازم برای جمع‌آوری و بازیافت، نقص در آگاهی عمومی و کمبود سیاست‌ها و قوانین مشدد می‌تواند عوامل مؤثر در این ضعف باشند.

در مجموع، بازیافت کاغذ و مقوا در سراسر جهان به عنوان یک راهکار مهم برای حفظ منابع طبیعی و محیط‌زیست مورد توجه است. اما در برخی نقاط جهان هنوز نیاز به توسعه و بهبود این صنعت وجود دارد تا اهداف مطلوبی در حفظ محیط ‌زیست و تأمین منابع را برآورده کند.

چه مواردی را باید در هنگام تولید محصولات رعایت کرد؟

1 . رطوبت : الیاف چوبی این ویژگی را دارند تا رطوبت را جذب کنند و از آنجایی که الیاف چوبی ماده اولیه مقوا است، محصولات صنایع کارتن سازی هم این ویژگی را دارند. اگر در هنگام تولید این محصولات از مواد افزودنی استفاده نشود، آنها رطوبت را جذب می کنند و باعث می شود تا مقوا از هم جدا شده و متلاشی شود. رطوبت مهمترین عامل در تخریب است پس در نتیجه باید نهایت دقت را در هنگام ساخت کارتن ها داشته باشیم.

2 . نور: نور باعث تغییر رنگ ظاهری، کم رنگ شدن علائم چاپی و تضعیف اتصالات می شود.

3 . دما: دما اثر زیادی بر چسب و مقاومت مقوا ندارد. اما اگر دما زیاد باشد باعث تغییر رنگ، سوختن و خمیدگی مقوا می شود. دما و رطوبت با هم می توانند باعث رشد عوامل مخرب شوند.

4 . گرد و غبار: گرد و غبار باعث می شود تا چسبی که بین لبه ها استفاده شده ضعیف شود و مقوا فرسایش یابد. اما می توان گفت به طور کلی اثر قابل توجهی بر روی محصول نمی گذارد.

5 . روغن ها و مواد چرب: روغن ها باعث می شود تا مقاومت مواد اولیه کارتن ها کاهش یابد. اما اگر مقوای استفاده شده مقاوم به چربی باشد و یا در هنگام تولید از پوشش نایلونی یا لمینت استفاده شود هیچ آسیبی نمی بییند.

6 . اسید ها و بازها: اسید هایی که غلظت زیادی دارند مثل اسید کلریدریک، اسید سولفوریک و اسید های رقیق مثل اسید فرمیک و اسید استیک می توانند بر روی مقوا اثر منفی بگذارد. البته این اثر می توان بیشتر بر روی مقوا ها و کاغذهایی که بدون پوشش و آهار هستند دیده شود. آن دسته از بازهایی که غلظت 17 درصد را دارند هم می توانند بر روی مقواها اثر بگذارند.

 

از دیگر تولیدات گلبرگ باکس :
کارتن تخم مرغ 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.7/5 - (6 امتیاز)
بازگشت به لیست

۴ دیدگاه در “صنعت کارتن سازی / گلبرگ باکس

  1. هارونی گفت:

    خداقوت
    واقعا کارتن سازی گلبرگ باکس بی نظیره
    خدا بهتون قوت و برکت بده

  2. مرتضی هدی نیا گفت:

    سلام
    ما که خیلی به شما سفارش دادیم
    و خیلی از دوستان همکار هم معرفی کردیم
    و همه راضی بودیم
    مرسی گلبرگ باکس

    1. سلام مرتضی عزیز.. تشکر فراوان از لطف شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *