دسته بندی نشده

کارتن لمینتی چیست؟ | چگونه تولید می‌شود؟ – قیمت کارتن

کارتن لمینتی

بیشتر کالاهای ما توسط کارتن‌های معمولی بسته‌بندی و حمل و نقل می‌شوند این نوع بسته‌بندی بسیار رایج و کم هزینه است؛ اما کارتن لمینتی یک گزینه شیک و مدرن برای کالاهای لوکس و خاص است. در حال حاضر کارتن‌های لمینتی طرفداران زیادی در صنعت بسته‌بندی پیدا کرده است و یکی از بهترین روش‌های بسته‌بندی کالا، به ویژه کالاهای لوکس و گران‌قیمت به حساب می‌آید؛ اما کارتن بسته بندی لمینتی چیست؟

کارتن لمینتی چیست؟

به چسباندن یک سطح روی سطح دیگری لمینت گفته می‌شود؛ اما منظور از لمینت در صنعت بسته‌بندی چسباندن یک لایه مقوایی بر روی یک لایه کارتنی است.

بسته‌بندی و جعبه یک محصول نقش بسزایی در فروش محصول دارد. چرا که جعبه و بسته‌بندی محصول اولین چیزی است که توجه مشتری را به خود جلب می‌کند. به همین دلیل تولید کارتن لمینتی در صنعت بسته‌بندی بسیار محبوب شده و مورد استقبال قرار گرفته است. بیشتر جعبه‌ها و کارتن‌های لمینتی همراه با چاپ با کیفیت، یک بسته‌بندی لوکس و شیک عرضه می‌کنند علاوه بر این جعبه‌های لمینتی و چاپ روی آن‌ها در برابر ضربه و خیس شدن مقاوم هستند. توجه داشته باشید که انواع کارتن‌های لمینتی استحکام و مقاومت متفاوتی با یکدیگر دارند.

انواع کارتن لمینتی چیست؟

از انواع جعبه لمینتی می‌توان جعبه‌های لمینتی سینگل فیس، جعبه‌های لمینتی سه لا و جعبه‌های لمینتی پنج لا را نام برد. در این بخش به بررسی انواع کارتن لمینتی می‌پردازیم.

جعبه‌های لمینتی سینگل فیس

جعبه‌های لمینتی سینگل فیس در سه کلاس E فلوت،B فلوت و C فلوت تولید می‌شوند. این کلاس‌ها در اندازه گام فلوتینگ میانی محصول با یکدیگر متفاوت هستند. در این نوع جعبه‌ها، ورق زیرین دارای دولایه فلوتینگ و فیس است و سطح لمینتی بر روی لایه فلوتینگ قرار گرفته است و لایه سوم این نوع جعبه را تشکیل می‌دهد.

 

 

کارتن‌های لمینتی سه لایه

این نوع جعبه‌ها معمولاً در سه کلاس E فلوت،B فلوت و C فلوت و گاهی اوقات در کلاس A فلوت هم تولید می‌شوند. تفاوت این کلاس‌ها هم مانند جعبه‌های لمینتی سینگل فیس، در اندازه گام فلوتینگ میانی محصول است. کارتن‌های لمینتی سه لایه از چهار لایه تشکیل می‌شوند. در این نوع جعبه‌ها ورق زیرین سه لایه دارد که شامل یک لایه فلوتینگ و دو لایه فیس که در دو طرف آن چسبانده شده است می‌باشد و سطح لمینتی به عنوان لایه چهارم بر روی یکی از لایه‌های فیس قرار می‌گیرد.

کارتن‌های لمینتی پنج لایه

در کارتن‌های لمینتی پنج لایه، ورق زیرین از دو سطح فلوتینگ تشکیل می‌شود که به ‌وسیله سه سطح فیس احاطه شده است.

فلوتینگ: فلوتینگ کاغذ محکم و ضخیمی است که در تولید انواع کارتن به کار می‌رود. درواقع مقوای کنگره‌ای که در تولید کارتن‌ها به کار می‌رود همان کاغذ فلوتینگ است. کاغذ فلوتینگ از خشک کردن خمیر قهوه‌ای به دست می‌آید. این خمیر قهوه‌ای از ضایعات کشاورزی در شرایط خاصی تولید می‌شود.

تفاوت تولید کارتن معمولی با کارتن لمینتی چیست؟

برای تولید کارتن لمینتی باید مراحل چاپ و کارتن‌سازی به صورت جداگانه انجام شود؛ یعنی ابتدا طرح موردنظر بر روی مقوا به وسیله دستگاه چاپ افست چاپ می‌شود سپس مقوا یا همان پوستر چاپ شده با چسب سیلیکات یا چسب چوب بر روی ورق کارتن چسبانده می‌شود (دقت داشته باشید که نوع و کیفیت چسب لمینت بر ماندگاری کارتن یا جعبه تأثیر بسزایی دارد). این فرآیند به دلیل اینکه پوستر چاپ شده روی ورق کارتن را می‌پوشاند لمینت نامیده می‌شود. بعد از انجام این مراحل باید مرحله کارتن‌سازی شروع شود.

درحالی‌که در فرآیند تولید کارتن ساده دستگاه چاپ فلکسو همزمان با مراحل کارتن‌سازی طرح موردنظر را بر روی ورق کارتن چاپ می‌کند. ازآنجایی‌که در تولید کارتن معمولی عملیات لمینت حذف شده و طرح بر روی خود ورق کارتن چاپ می‌شود کیفیت طرح چاپی و استحکام کارتن کاهش می‌یابد.

مزایای کارتن لمینتی چیست؟

  • مقاومت بالاتر: لمینت باعث افزایش ماندگاری جلد چاپی محصولات می‌شود. کارتن‌های لمینتی در برابر لکه، اثر انگشت، قطرات آب، چین‌خوردگی، خَش یا ساییدگی، چربی و روغن، رطوبت و دیگر آلوده‌کننده‌ها مقاوم هستند.
  • کیفیت چاپ بالاتر: چاپ لمینتی با افزایش جوهر رنگ‌های به کار رفته در قطعه‌ چاپی باعث جلای بیشتر رنگ‌ها و کیفیت بالای چاپ می‌شود به همین دلیل کارتن‌های لمینتی از ظاهری شیک‌تر و زیباتری برخوردار هستند.

معایب کارتن لمینتی چیست؟

  • زمان تولید کارتن لمینتی طولانی‌تر است.
  • قیمت کارتن‌های لمینتی نسبت به کارتن‌های معمولی بیشتر است.

انواع لمینت

همان‌طور که گفتیم یکی از مهم‌ترین مراحل بعد از چاپ پوستر، لمینت است. لمینت نقش به خصوصی در بسته‌بندی یک کارتن یا جعبه دارد و علاوه بر بهبود ظاهر جعبه به منظور افزایش ماندگاری و مقاومت در برابر رطوبت و آفتاب انجام می‌شود. لمینت به دودسته لمینت گرم و سرد تقسیم می‌شود که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا خواهید شد.

لمینت سرد:

لمینت سرد همان لمینت چسبی است که در صنعت کارتن‌سازی استفاده می‌شود. در لمینت سرد دو لایه مقوا توسط چسب سیلیکات روی هم چسبانده یا اصطلاحاً لمینت می‌شوند.

لمینت گرم:
لمینت گرم بر اثر حرارت ایجاد شده توسط دستگاه خاصیت چسبندگی پیدا می‌کند. در لمینت گرم مدیای موردنظر داخل دو لایه  از لمینت قرار می‌گیرد و از بین غلتک‌های دستگاه لمینیتور با حرارت و فشار مناسب عبور داده می‌شود. از لمینت گرم بیشتر برای ایجاد کارت ویزیت، پوسترها، منو غذاها، کارت هدیه و غیره استفاده می‌شود.

در آخر اینکه ما در شرکت کارتن سازی و جعبه سازی گلبرگ برای شما مشتریان عزیز فرصتی فراهم کرده ایم تا در کمتر از 3 دقیقه و به صورت آنلاین استعلام قیمت را انجام دهید.

 

 

 

5/5 - (4 امتیاز)
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

۵ دیدگاه در “کارتن لمینتی چیست؟ | چگونه تولید می‌شود؟ – قیمت کارتن

  1. محمدی گفت:

    خیلی مفید بود. سپاسگذارم

  2. عرفان طاووسیان گفت:

    سپاس و درود بی پایان برای این مقاله مفید

  3. حمید ملک گفت:

    کارتن های لمینتی درسته کمی گرون تره ولی به همون اندازه به خاطر طراحی و رنگ های خاصش فروش رو هم بالا میبره

    1. سلام.. بله کارتن های لمینتی هم از کیفیت بالایی برای حفظ سلامت و کیفیت محصول برخورداره و هم چاپ و طراحی زیبایی داره

  4. مهدی گفت:

    من ب مشگل خوردم. سینگل fفلوت لمینت میکنم بر روی مقوای گلاسه ۱۵۰گرمی. جنس سینگل کرافت ایرانی. سایز کارم ۱۰۰*۶۵این کارو هرکاری میکنیم موج موجی میشه و دوپوست میشه. ی راه حلی میخواستم از شما بگیرم. من هم سینگل از پشت لمینت رد کردم هم مقوارو یعنی هر دومورد امتحان کردم. ی سری سینگل چسب میخورد ک جواب نداد. چرخوندیم رو مقوا چسب میخوره ولی همچنان دوپوست میشه. هرچند پرس قوی و دست کشیدن بروی سینگل انجام میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *